Jadłospis 24.06.2024-28.06.2024
Poniedziałek
Śniadanie | BUŁKA (1), MASŁO (7), JAJECZNICA (3), ze szczypiorkiem, KAKAO (7) |
Obiad | ZUPA FASOLOWA (7), RYŻ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM (1), SOK 100% |
Podwieczorek | BUŁKA PUŁAWIANKA Z MASŁEM (1,7) |
Wtorek
Śniadanie | CHLEB (1), MASŁO (7), szynka, talerz warzyw, KAWA INKA (7) |
Obiad | ZUPA KRUPNIK (1), ziemniaki z koperkiem, KOTLET Z INDYKA W CIEŚCIE (1,3), SAŁATA ZE ŚMIETANĄ (7), woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | Mus owocowy |
Środa
Śniadanie | KASZA MANNA NA MLEKU (1,7), BUŁKA (1). MASŁO (7), miód |
Obiad | ZUPA OGÓRKOWA (7), NALEŚNIKI Z DŻEMEM I BITĄ ŚMIETANĄ (1,3,7), SOK 100 % |
Podwieczorek | Kiwi, BATON MUSLI (1,7) |
Czwartek
Śniadanie | BUŁKA (1), MASŁO (7), TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ (7), KAKAO (7) |
Obiad | ZUPA KALAFIOROWA (7), KASZA JĘCZMIENNA (1), GULASZ WIEPRZOWY, kapusta pekińska z marchewką, woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | Brzoskwinia |
Piątek
Śniadanie | CHLEB (1), MASŁO (7), wędlina drobiowa, pomidor, KAWA INKA (1,7) |
Obiad | ZUPA JARZYNOWA (7), ziemniaki, RYBA SMAŻONA (1,3,4), ogórek kiszony, kompo |
Podwieczorek | Serek z owocami (7.*) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.