Jadłospis 13.09.2021-17.09.2021

zestaw warzyw.jpeg

Poniedziałek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, DŻEMEM, MLEKO. KALAREPKOWE CHIPSY
Obiad ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, MAKARON Z SEREM BIAŁYM, SOK 100% WARZYWNO-OWOCOWY
Podwieczorek JABŁKO

Wtorek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, SZYNKA, POMIDOR, KAWA BIAŁA Z MIODEM
Obiad ROSÓŁ Z MAKARONEM, POTRAWKA Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, TARTA MARCHEWKA, KOMPOT OWOCOWY
Podwieczorek SEREK

Środa

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, JAJECZNICA, KAWA BIAŁA Z MIODEM. GRUSZKA
Obiad ZUPA KALAFIOROWA, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETANĄ,, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ
Podwieczorek CHRUPKI KUKURYDZIANE

Czwartek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, SZYNKĄ, RZODKIEWKĄ, KAKAO Z MIODEM
Obiad KAPUŚNIAK MAZURSKI, SOS ŚMIETANOWO-ZIOŁOWY, RYŻ, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ
Podwieczorek PĄCZKI, HERBATA Z CYTRYNĄ

Piątek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, PASZTET, OGÓREK, HERBATA Z CYTRYNĄ
Obiad BARSZCZ UKRAIŃSKI, KOPYTKA, SOK 100% OWOCOWY
Podwieczorek JOGURT

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY

POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Powrót na początek strony