Jadłospis 25.01.2021 - 29.01.2021

Poniedziałek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, WĘDLINA DROBIOWA, PAPRYKA, SAŁATA, KAWA BIAŁA Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA JARZYNOWA, MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWO-ŚMIETANOWYM, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ (1, 3, 7, 9, *)
Podwieczorek POMARAŃCZA

Wtorek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, MIODEM, PŁATKI OWSIANE NA MLEKU. MORELE (1, 3, 7,*)
Obiad KAPUŚNIAK MAZURSKI, MIĘSO DROBIOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM, RYŻ, SURÓWKA Z SELERA, KOMPOT PORZECZKOWY (7, 9, *)
Podwieczorek JOGURT (7, *)

Środa

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, JAJECZNICA, POMIDOR, KAWA BIAŁA Z MIODEM (1, 3, 7,*)
Obiad ZUPA KOPERKOWA, RUMSZTYK Z CEBULKĄ, ZIEMNIAKI, BURACZKI, SOK 100% OWOCOWY (1, 3, 7, 9, *)
Podwieczorek BATON

Czwartek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, KAKAO Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA ZIEMNIACZANA, PIEROGI RUSKIE, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ (1, 3, 7, 9, *)
Podwieczorek KANAPKA Z PASTĄ SEROWO-JAJECZNĄ, POMIDOR, HERBATA Z CYTRYNĄ (1, 3, 7, *)

Piątek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, WĘDLINA, OGÓREK, KAWA BIAŁA Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA MARCHEWKOWA Z MAKARONEM, FILETY RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT OWOCOWY (1, 3, 4, 7, 9, *)
Podwieczorek SEREK (7, *)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY

POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Powrót na początek strony