Jadłospis 03.11.2025 - 07.11.2025
Poniedziałek
| Śniadanie | CHLEB (1), masło, PASTA Z WĘDLINY (7), pomidor, ogórek, KAWA BIAŁA (1,7) |
| Obiad | ZUPA KOPERKOWA (7), NALEŚNIKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I BITĄ ŚMIETANĄ (1,3,7), woda z miodem i cytryną |
| Podwieczorek | Banan, mandarynka |
Wtorek
| Śniadanie | BUŁKA WROCŁAWSKA (1), masło, miód, MLEKO (7) |
| Obiad | ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM (3,7), RUMSZTYK Z CEBULĄ, ziemniaki, ogórek konserwowy, sok 100% jabłkowy |
| Podwieczorek | JOGURT PITNY (7,*), DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM (1,3,7) |
Środa
| Śniadanie | CHLEB ORKISZOWY (1), mało, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIOREM (3,7), papryka, KAKAO (7) |
| Obiad | ZUPA GROCHOWA (1), PULPET W SOSIE CHRZANOWYM (1,3,7), KASZA GRYCZANA (1), surówka z pora marchwi, jabłka z JOGURTEM I MAJONEZEM (7,*), sok 100% |
| Podwieczorek | BATON ZBOŻOWY ZE ŚLIWKĄ (1,7,*), FLIPSY |
Czwartek
| Śniadanie | BUŁKA ŚNIADANIOWA (1), pomidor, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU (1,7) |
| Obiad | ZUPA OGÓRKOWA (7,9), RYBA SMAŻONA MIRUNA (1,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot |
| Podwieczorek | BUDYŃ WANILIOWY (1,7), BISZKOPTY (1) |
Piątek
| Śniadanie | CHLEB RAZOWY (1), masło, parówki drobiowe, ketchup, herbata z cytryną |
| Obiad | ZUPA KARTOFLANKA (9), RYŻ Z MALINAMI (1), sok 100% jabłkowy |
| Podwieczorek | Mus owocowy, jabłko |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
