Jadłospis 13.05.2024-17.05.2024
Poniedziałek
Śniadanie | BUŁKA WROCŁAWSKA (1), MASŁO (7), SER ŻÓŁTY (7), sałata, pomidor, KAKAO (7) |
Obiad | BARSZCZ UKRAIŃSKI (7), SPAGHETTI CARBONARE (1,3,7), woda z miodem i cytryną |
Podwieczorek | KASZA MANNA Z MUSEM MALINOWYM (1,7) |
Wtorek
Śniadanie | CHLEB (1), MASŁO (7), PASTA Z TUŃCZYKA (3,4), papryka, kiełki rzodkiewki, herbata |
Obiad | ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7), leczo z kiełbasą (kolorowe papryczki, cukinia, pomidory), RYŻ (1), kompot |
Podwieczorek | SEREK WANILIOWY (7,*) |
Środa
Śniadanie | BUŁKA (1), MASŁO (7), powidła śliwkowe, MLEKO |
Obiad | ZUPA KREM Z SOCZEWICY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (1,3), filet z indyka pieczony w ziołach, ziemniaki puree, surówka z gotowanej marchewki i groszku, sok 100% |
Podwieczorek | KANAPKA Z PASTĄ SEROWO-JAJECZNĄ (3,7) i szczypiorkiem, herbata |
Czwartek
Śniadanie | CHLEB ORKISZOWY (1), MASŁO (7), szynka drobiowa, ogórek rzodkiewka, KAWA INKA (7) |
Obiad | KRUPNIK (1), bigos z młodej kapusty, ziemniaki z koperkiem, kompot |
Podwieczorek | BATON ZBOŻOWY (1,3,7), kiwi |
Piątek
Śniadanie | BUŁKA (1), MASŁO (7), miód, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU (1,7), woda, (mix owoców) |
Obiad | ZUPA POROWA (7), schab w jarzynach z pomidorami, KASZA BULGUR (1), kompot |
Podwieczorek | JOGURT (7,*) |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.