Jadłospis 21.06.2021 - 25.06.2021

zestaw warzyw.jpeg

Poniedziałek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, PASTA MIĘSNO-WARZYWNA, SZCZYPIOREK, KAWA BIAŁA Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA WIELOWARZYWNA, MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWO-ŚMIETANOWYM, SOK 100% OWOCOWO-WARZYWNY (1, 3, 7, 9,*)
Podwieczorek KANAPKI Z JAJKIEM I POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ (1, 3, *)

Wtorek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, DŻEMEM, PŁATKI  NA MLEKU (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA RYŻOWA, KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, SOK 100% OWOCOWY (1, 3, 9, *)
Podwieczorek JOGURT (7, *)

Środa

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, JAJECZNICA, HERBATA Z CYTRYNĄ (1, 3,*)
Obiad ROSÓŁ, POTRAWKA Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA, SOK 100% WARZYWNO-OWOCOWY (1, 3, 7, 9,*)
Podwieczorek ARBUZ

Czwartek

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, RZODKIEWKĄ, KAKAO Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA BROKUŁOWA, KASZA GRYCZANA, GULASZ, SAŁATA LODOWA, SOK 100% OWOCOWY (1, 7, 9, *)
Podwieczorek KOKTAJL MLECZNO-OWOCOWY (7, *)

Piątek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, WĘDLINA, PAPRYKA, HERBATA Z CYTRYNA (1, 3, *)
Obiad ZUPA OGÓRKOWA, KLUSKI ŚLĄSKIE, SOK 100% WARZYWNO-OWOCOWY (1, 3, 7, 9, *)
Podwieczorek SEREK (7, *)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY

POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Powrót na początek strony