Jadłospis 06.04.2021 - 09.04.2021

zestaw warzyw.jpeg

Poniedziałek

Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

Wtorek

Śniadanie CHLEB Z MASŁEM, SER BIAŁY, RZODKIEWKA, KAKAO Z MIODEM (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA JARZYNOWA, RYŻ Z TRUSKAWKAMI, SOK 100% WARZYWNO-OWOCOWY (7, 9, *)
Podwieczorek "CHRUPSY" JABŁKOWE (*)

Środa

Śniadanie BUŁKA Z MASŁEM, NUTELLA, MLEKO (1, 3, 7, *)
Obiad ZUPA OGÓRKOWA, MIĘSO DROBIOWE W SOSIE ŚMIETANOWYM, ZIEMNIAKI, POMIDOR, KOMPOT PORZECZKOWY (7, 9, *)
Podwieczorek SOCZEK 100% WARZYWNO-OWOCOWY

Czwartek

Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

Piątek

Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY

POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Powrót na początek strony